Fűoldal  |  R√≥lunk   |  K√©pek   |  Hitk√∂zs√©g   |  K√ľldet√©s   |  Hirek   |  Kapcsolat   |    
PRIMA PAGINA  
  Szatm√°rn√©meti Zsid√≥ Hitk√∂zs√©g
Fényképalbum
Események
Történeti leírás
K√ľl√∂nf√©le f√©nyk√©pek
  Szatm√°rn√©meti Zsid√≥ Hitk√∂zs√©g

Szerd√°n, 2008.november 19, 10.15 √≥rakor, ker√ľl sor a V√°rdomb utcai zsinag√≥g√°ban a FEDROM jel√∂ltj√©nek , Aurel Vainer √ļrnak a v√°laszt√°si kamp√°nytal√°lkoz√≥j√°ra. Meghivjuk Hitk√∂zs√©g√ľnk minden tagj√°t csal√°dtagjaikkal egy√ľtt, hogy r√©szt vegyenek  ezen a tal√°lkoz√≥n, ahol szem√©lyesen fordulhatnak a FEDROM vezetős√©g√©hez gondjaikkal √©s tov√°bbi t√°j√©koztat√°st kaphatnak a j√∂vőbeli k√©pviselő politikai programj√°r√≥l.

A szavaz√≥lapon, Aurel Vainer √ļr Szatm√°r megye  √∂sszes v√°laszt√≥ker√ľlet√©ben a 12.sz√°m alatt szerepel, a men√≥ra √©s t√≥ra v√°laszt√°si jellel.

Útravaló gondolatok

Hitk√∂zs√©g√ľnk tev√©k√©nys√©ge ismert√© v√°lik az eg√©sz vil√°gban.Rem√©lj√ľk hogy a zsid√≥s√°g, a vil√°g minden t√°j√°r√≥l fel veszi vel√ľnk a kapcsolatot √©s felkeres benn√ľnket.

J√≥sz√°nd√©kuak √©s vend√©gszeretőek vagyunk mindazokkal akik √∂r√∂mmel √©s szeretettel j√∂nnek Szatm√°rra, akik megl√°togatj√°k a zsinag√≥g√°kat √©s akik egy vir√°gsz√°llat √©s kavicsot szeretn√©nek elhelyezni a Hitk√∂zs√©g udvar√°n tal√°lhat√≥ Holokauszt Eml√©kműn√©l, amelyet a meggyilkolt szatm√°riak eml√©k√©re emelt√ľnk.

Egy vir√°ggal lehet eml√©kezni mindazokra akik a szatm√°rn√©meti, nagyk√°rolyi, tasn√°di √©s m√°s telep√ľl√©sbeli temetőkben nyugszanak.

V√°rjuk √ľzeneteiket valamint a honlap √©s tev√©kenys√©g√ľnk javit√°s√°t szolg√°l√≥ √∂tleteiket a k√∂vetkező E-mail cimre: cesatumare@yahoo.com vagy cesatumare@gmail.com, amelyekre lehetős√©g√ľnk szerint mielőbb v√°laszolunk.

 

 

PESACH SAMEACH!

Sebők Alfr√©d-hitk√∂zs√©gi titk√°r

 Az √Čszak-erd√©lyi gett√≥k per√©nek szatm√°ri tan√ļvallom√°sai , v√°dirata √©s it√©lete 1946-ban:

http://www.survivors-romania.org/text_doc/satu_mare.htm
 
http://www.survivors-romania.org/text_doc/actul_de_acuzare.htm
 
http://www.survivors-romania.org/text_doc/sentinta.htm

Egykori deportáltak visszaemlékezése:

http://www.survivors-romania.org/index.php?language=romanian&subj=5Page:     

 
Comunitatea evreilor din Satu Mare